İletişim

Mantolama


Mantolama nedir?

dış cephe mantolama

Mantolama en basit tabirle bir yapının dış cepheden ısı yalıtım malzemeleri kullanılarak komple kaplanması işlemidir.
Özellikle günümüzde yapılarda mantolama yaptırmak dahada önemli bir hale gelmiştir. Bunun ana nedenlerinden birisi ise yükselen ısınma giderleridir. Bir yapıda (villa, bina vs..) ısı yalıtımını en etkin şekilde sağlamak için 4 şartı yerine getirmemiz lazım. Yapılarda ısı kaçaklarının %25’inin yalıtılmamış çatılardan, %35’inin duvarlardan, %25’inin kapı ve pencerelerden kalan %15’inin ise temelden oluşma eğiliminde olduğu bilinmektedir. O zaman yapmamız gereken ilk olarak en çok ısı kaçağı değerine sahip olan dış cepheden başlamak olacaktır.



Yukarıda verdiğimiz bilgiler tatmin etmediyse Neden Isı Yalıtımı Yaptırmalıyım? konulu kısa yazımızı okumanızı tavsiye ederiz! Tabi daha konforlu ve daha verimli ısı yalıtımı için aşağıda belirttiğim 4 maddeyi de halletmenizi şiddetle öneririm.

1- Dış cephe ısı kaçaklarını önleme
2- Çatı ısı kaçaklarını önleme
3- Pencere ve kapı ısı kaçaklarını önleme

4- Zemin ve temel ısı kaçakları




Evet şimdi artık nereden başlayacağımızı biliyoruz, peki hangi tür mantolama yaptırmalıyız ve kime yaptırmalıyız buna nasıl karar vereceğiz? Mantolama malzemeleri kadar dış cephe mantolamayı uygulayacak firmada çok önemlidir. Bunun için Dış Cephe Mantolama Kime Yaptırılır? konulu yazımızı okuyunuz!


Mantolama Çeşitleri ve Malzeme Seçimi

Mantolama yaptırmaya karar verdikten sonra en çok yapılan yanlışlardan biride dış cephe mantolama uygulamamızda hangi tür malzeme ve ne kadar kalınlıkta malzeme kullanacağımıza karar verememektir! Çünkü yanlış malzeme ve kalınlık seçimi mantolama işlemi sonrası gerekli performansı alamamamıza neden olabilir. Malzeme ve kalınlık seçiminde 5 ana etken vardır ve bunlara göre malzemeyi mutlaka profesyonel birinin seçmesi gerekir. 

Mantolama malzemesi seçimi için kullandığımız temel faktörler şöyledir;

1-Binanızın türü (apartman, villa, okul, hastane, otel vs)
2-Binanızın bulunduğu bölge (doğuanadolu, ege, iç anadolu vs)
3-Binanızın konumu ve şekli (kuzeye bakan cephelerin çokluğu, caddeye yakınlığı, yıllık ortalama hava sıcaklığı oranları vs)
4-Bütçe (Mantolama malzemeleri fiyatları çok farklılıklar gösterebilir)
5-Garanti ve iso belgeleri


Daha detaylı bilgi için konuyla alakalı “Mantolama malzemeleri karşılaştırma” yazımıza göz atabilirsiniz.
Mantolama malzeme seçimini de hallettikten sonra mantolama işlemi teknik föyünde ve mantolama malzemesi üreten firmaların verdiği eğitim doğrultusunda dış cepheye uygulanır. Burada uzun uzun bahsetmeyeceğim çünkü konuyla alakalı daha önce yazdığım Mantolama nasıl yapılır? ve Isı Yalıtımında Dikkat Edilecek Tüm Noktalar konulu güzel yazılarımız mevcut, lütfen inceleyiniz!


Mantolama Yasası ve zorunluluk

Mantolama Yasası ve zorunluluk

Tabi birde enerji verimliliği kanunu bulunmakta.Şimdilik sadece yeni yapılan binalarda ve yapılarda dış cephe mantolama mecburi hale getirilmiş olsada mevcut binalar 2 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi almak zorunda.5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve bu kanuna bağlı olarak çıkartılan Binalarda Enerji Performansı yönetmeliğine göre  1 Ocak 2011’tarihi itibari ile 50 m² üzeri inşaat alanına sahip tüm binalarda Enerji Kimlik Belgesi çıkarılması zorunlu hale gelmiştir. Enerji Kimlik Belgesinin çıkartılmaması da yeni pek çok yaptırım ve maddi külfeti beraberinde getirerek, ısı yalıtımını zorunlu hale getirmiştir.


Ankara Mantolama m2 Fiyatı

Firmamız genelde Ankara içi dış cephe mantolama uygulaması yapmaktadır. Çünkü merkezimiz Ankara’da dır. Ankara dışı mantolama hizmeti almak için minimum metrajın 10bin m2 olması gerekmektedir. Ankara içi mantolama hizmeti almak isteyen müşterilerimiz için güncel dış cephe mantolama m2 fiyatı için tıklayınız!

Bir yanıt yazın